Racionalizmus a empirizmus buddhistického kánonu - Hubina, Miloš
Zhodnotenie relevancie nárokov buddhistického modernizmu na racionalitu a empirizmus Buddhovho učenia (P. Dhamma). Tzv. buddhistický modernizmus vznikol v konfrontácii buddhizmu so západnou vedou a kultúrou 19. storočia. Mnohé z argumentov tohto obdobia sú používané buddhistickými modernistami dodnes a napríklad v politickom diskurze slúžia tiež ako prostriedok legitimizácie politickej moci. Analýza Pálijského kánonu – pravdepodobne najstaršieho z dochovaných súborov buddhistickej kanonickej literatúry.