Zákazník je základným článkom logistického reťazca - Majerčák, Jozef
Logistický reťazec ako súbor hmotných a nehmotných tokov prebiehajúcich v rade na seba nadväzujúcich článkov. Aktivity podniku z pohľadu zákazníka. Požiadavky, ktoré by mal moderný logistický systém pokrývať a slúžiť zákazníkovi.