Nominálna konvergencia a jej hodnotenie v podmienkach Slovenskej republiky - Chandoga, Roman
Príspevok je venovaný základným a striktne určeným kritériám a požiadavkám, ktoré sme ako krajina museli spĺňať v snahe vstúpiť do Európskej menovej únie a ku ktorým patria od roku 1992 tzv. Maastrichtské konvergenčné kritériá (taktiež nazývané nominálne konvergenčné kritériá). Kritériá porovnávajúce ekonomické ukazovatele ako sú miera inflácie a miera dlhodobých úrokových sadzieb, ďalšími kritériami sú stabilita menového kurzu ERM-II a fiškálne kritériá.