Existencia tieňovej ekonomiky v podmienkach ponukovo orientovanej hospodárskej politiky - Karabínoš, Stanislav
Tieňová ekonomika ako morálny a ekonomický problém súčasnej doby. Príčiny existencie tieňovej ekonomiky a faktory, ktoré majú vplyv na jej rozmach. Orientácia tvorcov hospodárskej politiky na ponukovú stranu prispieva k tvorbe lepšieho podnikateľského prostredia a zároveň znižuje motiváciu ekonomických subjektov (firiem a domácností) k nepriznávaniu celých svojich príjmov z legálnych aktivít.