Vzťah nezamestnanosti a reálnych miezd na úrovni okresov SR - Janotka, Martin, 1982-
V príspevku je potvrdenie všeobecného predpokladu, že vzťah medzi reálnymi mzdami a nezamestnanosťou je nepriamo úmerný. Tento vzťah bol sledovaný na úrovni okresov SR (NUTS IV) za obdobie rokov 2001-2010. Pomocou Pearsonovho koeficientu korelácie je dokázané, že aj na tejto úrovni nepriama závislosť medzi sledovanými premennými existuje a je štatisticky významná.