Akú úlohu zohráva motivácia pri výučbe cudzích jazykov? - Pašková, Hana
Vyučovanie cudzieho jazyka je odlišné od vyučovania iných predmetov, čo vyplýva hlavne z jeho sociálneho aspektu. Učenie cudzieho jazyka nie je len učením zručností alebo systému pravidiel, ale súčasne aj formuje samotného študenta a to prijatím nového sociálneho a kultúrneho správania, ktoré vo významnej miere ovplyvňuje sociálnu povahu učiaceho sa. Motivačné faktory, ktoré ovplyvňujú učiaceho sa cudzie jazyky.