Koordinácia systémov sociálneho zabezpečenia pri mobilite pracovnej sily - Poluchová, Ivana
Voľný pohyb osôb, tovarov, služieb a kapitálu v rámci jednotného európskeho trhu zabezpečuje občanom žiť a pracovať v krajine, ktorá im prináša možnosti na dôstojný život. Cieľom koordinácie systémov sociálneho zabezpečenia je zabezpečiť dostatočnú ochranu v rámci systémov sociálneho zabezpečenia, z dôvodu odlišnosti vnútroštátnych legislatív jednotlivých štátov. Nariadenia EÚ sa zameriavajú na dodržiavanie minimálnych štandardov a pravidiel sociálneho zabezpečenia pre migrujúcich pracovníkov, živnostníkov, dôchodcov, študentov.