Vzťah ekonomického rastu a nezamestnanosti v krajinách Európskej únie - Slušná, Ľubica
Analýza vzťahu medzi ekonomickým rastom a nezamestnanosťou na Slovensku a v krajinách EÚ. Využitie ukazovateľa tempo rastu HDP a a pri meraní nezamestnanosti využitie ukazovateľa miera nezamestnanosti. Vzájomná závislosť premenných sledovaná prostredníctvom výpočtu koeficienta korelácie. Overenie platnosti Okunovho zákona. Zmena v nezamestnanosti v závislosti od zmeny tempa rastu HDP. Overenie platnosti Okunovho zákona v podmienkach EÚ. Ďalšie faktory ovplyvňujúce výšku nezamestnanosti.