Vplyv ľudského kapitálu na trh práce v kontexte novej ekonomiky - Martincová, Marta, 1955-
Zmeny na trhu práce v znalostnej ekonomike. Trvalo udržateľný ekonomický rast tvorený rastom produktivity práce a konkurencieschopnosti ekonomiky, čo vytvára predpoklady pre tvorbu nových pracovných miest vyžadujúcich si vysokú kvalifikáciu a zručnosti. Ľudský kapitál ako predpoklad flexibility pracovnej sily. Protirečenia pri formovaní ľudského kapitálu v podmienkach novej ekonomiky.