Indikátory hodnotenia diverzity krajiny - Kopecká, Monika
Kompozícia krajiny. Konfigurácia krajiny. Hustota areálov krajinnej pokrývky (Patch density - PD). Hustota hraníc (Edge density - ED). Shannonov index diverzity (SHDI). Index rozdrobenosti a vzájomného postavenia tried. Indexy fragmentácie.