Premeny kultúrno-hodnotových vzorcov spôsobu života vysokoškolskej mládeže na Slovensku - Plávková, Oľga
Začleňovanie mladých ľudí do súčasnej spoločnosti predurčuje celospoločenská situácia, ktorá zrušila jeden dominantný životný rámec podľa začlenenia sa do sociálnej štruktúry spoločnosti. Mládeži sa otvorili možnosti poňať svoj život v pravom zmysle slova flexibilne, t. j. postaviť svoju životnú filozofiu na pružnosti v záujmoch, cieľoch, aktivitách. V príspevku sú prezentované zistenia o kľúčových aspektoch kvality života vysokoškolskej mládeže na Slovensku zo sociologického výskumu autorky v tejto oblasti.