Informativní versus persvazivní reklama - Slivková, Katarína
Informatívna reklama stavia do stredu pozornosti samotný produkt a vymenúva jeho kvality. Persuazívna reklama namiesto zdôrazňovania kvalít produktu zvyčajne zobrazuje akt jeho používania. V reklamnej praxi sa často tieto dva typy reklám prekrývajú. Reklamný smog a podprahové odkazy v reklame.