Nechtěný chudý příbuzný, nebo ctěný partner? Polsko a Evropská unie do roku 2012 - Weiss, Tomáš
Vstup Poľska do Európskej únie a s tým súvisiace obavy starých členských krajín. Veľké, chudobné a poľnohospodárske Poľsko. Symbol Poľska v západných štátoch - inštalatér. Migrácia poľskej pracovnej sily na západ. Nástup Donalda Tuska na čelo poľskej vlády a radikálna zmena obrazu Poľska a najmä poľskej politiky.