Nízkouhlíková energetika je reálná - Kladiva, Jiří
Energetický plán Európskej únie do roku 2050. Kľúčové priority tohto plánu - dekarbonizácia energetického systému, obnoviteľné zdroje energie, včasné investície, obmedzenie zvyšovania cien, úspory z rozsahu. Zvýšenie konkurencieschopnosti Európy, bezpečnosť dodávok a zníženie emisií uhlíka.