Vysokorychlostní železnice se vyplatí - Pohl, Jiří
Väčšina energie pre mobilitu čerpaná z uhlovodíkových palív vyrábaných z ropy. Ropa ako neobnoviteľný druh energie, ktorého zásoby sa míňajú. Alternatívne pohony - elektromobilita. Biela kniha o doprave. Vysokorýchlostné železnice v Európe. Vysokorýchlostná železnica v Čechách. Trate na vysoké rýchlosti. Primárny cieľ vysokorýchlostného železničného systému - energetická bezpečnosť štátu.