Úspech úzko spätý s ropou - Bačišin, Vladimír
Rusko a história fungovania suverénnych fondov. Stabilizačný fond Ruskej federácie vznikol v roku 1994 uznesením ruskej vlády. Pomoc ekonomickej stabilite a rozvoju krajiny ako jeden z nástrojov nadbytočnej likvidity.