Na colnicu cez internet - Brezovský, Jozef
Malá colná revolúcia v júli 2009. Prechod celého colného konania z papierovej formy do počítačov na základe spoločných pravidiel Európskej únie. Tri colné režimy - režim dovozu, vývozu a tranzitu. Pri režime import nie je možné elektronické colné konanie. Colný dlh. Zjednodušené postupy, ktoré prinášajú výhody pre klienta aj deklaranta.