Riziko chudoby významný determinant sociálnej a ekonomickej bezpečnosti Slovenskej republiky - Ondrušek, Miloš
Východiská chápania chudoby ako sociálneho rizika. Stručný vývoj náhľadov na chudobu a jej rizikový potenciál. Kvantitatívna analýza miery ritika chudoby v Slovenskej republike.