Využite metód hodnotenia investícií v investičnom rozhodovaní - Jenčová, Sylvia
V súčasnom konkurenčnom prostredí je základnou úlohou investičného procesu zabezpečovanie strategických potrieb podnikateľského subjektu. Nevyhnutnou podmienkou je zabezpečenie takých projektov, ktoré budú prispievať k tvorbe hodnoty podniku v pozitívnom zmysle. Rozhodovanie o investíciách čo, koľko, do čoho, kedy a ako patrí k najdôležitejším manažérskym rozhodnutiam o budúcom vývoji podniku a jeho efektívností. Investície tvoria nosný pilier dlhodobej prosperity podniku. Rozhodnutie a prijatie nevhodnej investície môže mať za dôsledok úpadok podniku. Z časového hľadiska by sa mal podnik orientovať predovšetkým na odpisy, na amortizáciu svojich aktív.