Kto sa považuje za vyživované dieťa žijúce s daňovníkom v domácnosti pre účely uplatnenia daňového bonusu - Válek, Juraj, 1981-
Daňový bonus je možné chápať ako formu daňovej úľavy alebo daňového zvýhodnenia. Podľa zákona o dani z príjmov daňový bonus možno uplatniť len na dieťa žijúce v domácnosti s daňovníkom, pričom prechodný pobyt dieťaťa mimo domácnosti nemá vplyv na uplatnenie daňového bonusu. Deti do skončenia povinnej školskej dochádzky sú považované za vyživované. Štúdium na vysokej škole nesmie presiahnuť štandardnú dĺžku. Do sústavnej prípravy na povolanie sa nepočíta obdobie prázdnin po skončení vysokoškolského štúdia 2. stupňa.