Strategy of automotive industry at overcoming the negative impacts of economic crisis - Ferencz, Vojtech
Automobilový priemysel všeobecne prináša oživenie národných ekonomík, napomáha k znižovaniu nezamestnanosti, rozvíja infraštruktúru a regióny, vstupuje na trh s vysokým potenciálom vytvárania nových výrobkov, inovácií, zavádzania najnovších technológií a pod. Je zdrojom inovácií vo výrobkoch, službách, alebo technológiách vo výrobe, montáži, logistike, pri riadení technologických procesov, riadení testovacích centier a skúšobní, nakladaní s odpadom, riadení ľudských zdrojov.