Competitive industries from SMEs point of view - Pružinský, Michal, 1952-
Objektívnymi cieľmi konkurencieschopných odvetví je urobiť z Európy atraktívnejšie miesto pre investície do výskumu a inovácií, podporou aktivít podnikov zahrnutých do programu. Tento bude poskytovať významné investície do kľúčových priemyselných technológií, maximalizovať rastový potenciál európskych podnikov tým, že im bude poskytnutá primeraná úroveň financovania a pomoc malým a stredným podnikom inovatívne vyrásť na popredné svetové firmy. Podnikatelia sú hlavným zdrojom bohatstva, konkurencieschopnosti, zamestnanosti a inovácií v Európe. Asi 80 % všetkých nových pracovných miest kreujú nové spoločnosti, čo je dôvod, prečo štartujúce podniky sú tak významné pre dlhodobý udržateľný rozvoj v Európe. Nakoľko len 50 % novozaložených podnikov prežije prvých päť rokov, podnikatelia by mali mať príležitosť a dôveru začať znova v prípade, že neuspeli v prvom podnikaní. Výskum totiž preukázal, že podniky, ktoré boli podnikateľmi zriadené ako ich druhé rastú rýchlejšie, ako tie prvé z hľadiska obratu a vytváraných pracovných miest.