Venture capital - one of the important resources for financing innovation activities - Spišáková, Emília, 1983-
Teoretické vymedzenie rizikového kapitálu ako jedného z inovatívnych finančných nástrojov. Popis, v akých situáciách je vhodné jeho používanie v jednotlivých fázach vývoja podniku. Porovnanie využívania investícií rizikového kapitálu v krajinách V4. Popis jednotlivých fondov rizikového kapitálu v Slovenskej republike a výška investícií v rámci týchto fondov. Porovnanie nielen absolútnej výšky investícií rizikového kapitálu do jednotlivých fáz vývoja podniku, ale aj hodnoty ukazovateľa vyjadrujúceho podiel investícií na HDP krajiny. Využívanie investícií obchodných anjelov vo všetkých štyroch porovnávaných krajinách.