Relevantnosť výskumu strachu z kriminality v urbárnej geografii - Stasíková, Linda
Článok upozorňuje na strach ľudí z pohybu v priestore, spôsobený obavami z možného kriminálneho činu, ktorý im reálne alebo potenciálne hrozí. Ide o strach výrazne ovplyvňujúci kvalitu života tým, že môže obmedzovať pohyb človeka v priestore. Faktory strachu. Špecifikum urbánneho priestoru. Vybrané koncepty výskumu strachu z kriminality.