Analýza citlivosti výsledku hospodárenia na zmeny majetku a záväzkov v homogénnych výskumných skupinách podnikov SR - Schwartzová, Zuzana
Analýza citlivosti výsledku hospodárenia na zmeny položiek majetku a záväzkov. Precenenie majetku a záväzkov metódou súčasnej hodnoty podľa koncepcia IAS/IFRS môže ovplyvniť výsledok hospodárenia a intenzita tohto vplyvu je determinovaná nielen príslušnosťou ku konkrétnej kategórie podľa európskej klasifikácie NACE, ale aj špecifickými znakmi položiek súvahy.