Postavenie zemného plynu v stratégii energetickej bezpečnosti EÚ (SR) - Baláž, Peter
Vývoj vo svetovom hospodárstve od konca r. 2007. Hospodárska kríza. Pozícia zemného plynu v energetickej politike Európskej únie. Energetická závislosť EÚ na importe ropy a zemného plynu v r. 2005-2030. Cenotvorba na trhu so zemným plynom. Zemný plyn v strategických zámeroch EÚ. Energetická náročnosť SR a jej porovnanie s krajinami EÚ 27.