Možnosti diverzifikácie dodávok zemného plynu do SR a jej dôsledky na postavenie SR - Drieniková, Kristína, 1982-
Energetická závislosť Slovenskej republiky na Rusku. Slovenská republika v postavení tranzitéra ruského zemného plynu. Diverzifikácia dodávok zemného plynu. Stratégia energetickej bezpečnosti SR do roku 2030. Vybudovanie plynovodu Nabucco a zníženie závislosti EÚ od ruského plynu. Plynovod Nord Stream a South Stream. Diverzifikácia a postavenie SR ako tranzitéra.