Čínska stratégia "Going global" na príklade energetického sektora - Zábojník, Stanislav, 1984-
Rast priamych zahraničných investícií v Číne a rast ekonomiky a devízových rezerv. Čínsky záujem o umiestňovanie svojho kapitálu do krajín eurozóny. Analýza vývoja čínskych investícií do zahraničia. Vývoj kumulatívneho objemu ODI (čínskych investícií v zahraničí) v rokoch 1981-2010. Teritoriálna štruktúra čínskych ODI (2005-2011). Rastúci rozmer čínskych spoločností v energetickom sektore.