Energetická politika EÚ, jej aktuálny vývoj a perspektívy do budúcnosti - Sopková, Gabriela
Vývoj a základná charakteristika energetickej politiky EÚ. Energetický balíček EÚ. Akčný plán pre energetickú bezpečnosť. Tretí energetický balíček. Stratégia Európa 2020 a Energia 2020. Plán energetickej účinnosti na rok 2011.