Energetická bezpečnosť Slovenska v nadväznosti na spoločnú energetickú politiku EÚ - Markovič, Juraj
Európska energetická politika zameraná na dlhodobé zaistenie bezpečnosti dodávok potrebného množstva energie. Tendencie vývoja v spotrebe energie. Určitá miera neistoty v budúcnosti jadrovej energie. Využívanie alternatívnych zdrojov energie. Diverzifikácia zdrojov energie. Slovensko odkázané na dovoz energie. Vysoká energetická náročnosť slovenskej ekonomiky. Predpokladaný vývoj spotreby elektriny a jej produkcie v SR do roku 2030.