Zdaňovanie zamestnaneckých výhod - Válek, Juraj, 1981-
Zdaňované a oslobodené benefity od platenia dane. Od roku 2011 sa do vymeriavacieho základu na sociálne poistenie započítava odstupné a odchodné, plnenia poskytnuté po skončení pracovného pomeru, alebo odmeny pri jubilejnom výročí, náhrada za pracovnú pohotovosť, za služobnú pohotovosť, náhrada a príplatok za pohotovosť, príspevok zo sociálneho fondu, príjem zamestnanca v súvislosti s používaním motorového vozidla na služobné a súkromné účely, príspevky na doplnkové dôchodkové sporenie, ktoré platí zamestnávateľ za zamestnanca, iné nepeňažné benefity zamestnanca.