Vývoj odpisovej politiky v kontexte zdaňovania príjmov v SR - Ďurinová, Ivona, 1964-
Vývoj odpisovej politiky v rámci zdaňovania príjmov v SR. Postupné zmeny v stanovení vstupnej ceny odpisovaného hmotného a nehmotného majetku, zmeny v dobe odpisovania, v spôsobe stanovenia a výške odpisových sadzieb. Vývoj v tejto oblasti v období pred zavedením tzv. rovnej dane, t. j. obdobie od 1. januára 1993 do 31. decembra 2003, a v období po zavedení tzv. rovnej dane, t. j. od 1. januára 2004 po súčasnosť. Zmeny v odpisovaní, ktoré boli vyvolané krízou a najnovšie zmeny platné od 1. januára 2012.