Vláda môže garantovať investorom výnosnosť opciou - Grisáková, Nora, 1978-
Veľké vládne projekty sú spojené s počtom rizík. Aby vláda zatraktívnila ich výnosy súkroným investorom, môže im poskytnúť na riziká put opciu. BOT projekty (Built-oparate-transfer). Vládna pomoc ako balík opcií. Opcia na minimálne tržby z diaľničných poplatkov - praktický príklad.