Pôdohospodárska veda a výskum do roku 2015
Priority pôdohospodárskej vedy a výskumu. Pohotové reakcie vedy, výskumu a vývoja na rôzne globálne klimatické zmeny. Moderné metódy na dlhodobé sledovanie vývoja lesných ekosystémov. Ciele trvalej udržateľnosti a manažmentu lesných ekosystémov. Zefektívňovanie potravinárskej produkcie. Eliminácia vplyvu globálnych zmien.