Revoluce v právech evropských spotřebitelů - Kůta, Petr
Smernica Európskej únie č. 2011/83/EU o právach spotrebiteľov. Cieľom novej európskej právnej úpravy je úplná harmonizácia v oblasti informácií pre spotrebiteľa a v oblasti práva na odstúpenie od spotrebiteľských zmlúv, čo má prispieť k vyššej miere ochrany spotrebiteľa a k lepšiemu fungovaniu spotrebiteľského vnútorného trhu.