Schopnosti úspešného vodcu, lídra - Thomasová, Elena
Manažérska teória i prax diferencuje medzi pojmom riadenie a tvorivé vedenie (leadership). Nositeľom riadenia je manažér, zatiaľ čo reprezentant tvorivého vedenia je vodca - líder. Odlíšiť manažéra od lídra nie je jednoduché.