K otázke tvorby položiek testu z cudzieho jazyka podľa SERR - Kvapil, Roman, 1971-
Nástroje na objektívne meranie dosiahnutých zručností v cudzom jazyku. Spoločný európsky referenčný ramec pre jazyky (SERR). SERR rešpektuje a napĺňa požiadavku koncepcie vyučovania cudzích jazykov v základných a stredných školách.