Arfima, dlhá pamäť a DJI - Káčer, Marek, 1976-
Motivácia pre tvorbu modelov finančných časových radov triedy Arfima. Použité metódy a postup pri empirickej časti. Analýza preškálovaného rozsahu (R/S analysis). Frakcionálne diferencovanie. Odhad modelov Arma a výpočet predpovedí. Použité metódy na porovnanie výsledkov predikcií. Empirické výsledky a ich vyhodnotenie.