Modelovanie preferencií s využitím funkcie užitočnosti - Sušienková, Katarína, 1967-
Funkcia užitočnosti ako nástroj modelovania subjektívneho postoja a preferencií v prípade rozhodovania. Interakcia rozhodovacích kritérií a možnosti overenia charakteru ich vzťahu pri riešení reálnych problémov.