Primárne emisie trpia poklesom akcií - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Primárne emisie akcií realizované z dvoch hlavných dôvodov: vystúpenie rizikového kapitálu zo spoločnosti a získanie kapitálu pre rozvoj spoločnosti. Zmena spoločnosti zo súkromnej na verejnú. Dôležitosť načasovania a ocenenia akcií. Spoločnosť LinkedIn - sledovaná spoločnosť, ktorá emitovala svoje akcie v rámci primárnej emisie v r. 2011.