Analýza rovnomernosti vývoja indikátorov trvalo udržateľného rozvoja - Pardelová, Ružena
Kvantifikácia indikátorov stratégie trvalo udržateľného rozvoja Európskej únie. Analýza rovnomernosti vývoja, ktorá umožňuje posúdiť akceleračný či brzdiaci vplyv vývoja konkrétnych faktorov v konkrétnom časovom období na priemerný vývoj hlavných indikátorov.