State failure phenomenon and the least developed countries - Pajtinka, Viliam
Zlyhanie štátu ako súčasný fenomén mnohých málo rozvinutých, chudobných krajín. Jeden z vážnych problémov medzinárodných vzťahov v súčasnom globalizovanom svete. Definícia zlyhania štátu. Charakteristika slabých štátov. Málo rozvinuté krajiny a zlyhanie štátu. Prepojenie príčin zlyhania štátu a slabosti málo rozvinutých krajín.