Sýria v arabskej a medzinárodnej politike po rozpade ZAR, 1961-1963 - Sorby, Karol R.
Úskalia sýrsko-egyptského zjednotenia. Rozpad spoločného štátu. Situácia v Sýrii po odtrhnutí sa od ZAR. Vývoj v Sýrii po odtrhnutí sa od ZAR. Príčiny nestability sýrskeho režimu. Príčiny kolapsu „demokratického“ experimentu v Sýrii.