Rostoucí angažmá Číny v mírových operacích OSN - Evanová, Jitka
Čínsky postoj v období studenej vojny. Hlasovanie Číny v Rade bezpečnosti OSN po skončení studenej vojny. Postoj Číny k rezolúciám schválených v rokoch 1989-1999. Misia OSN v Somálsku. Misia UNAMIR vo Rwande. Misia UNMIK v Kosove. Postoj Číny k rezolúciám v rokoch 2000-2010. Čínski príslušníci v misiách OSN v rokoch 1989-2010. Financovanie mierových operácií OSN.