Územná pôsobnosť práva Európskej únie - Hurná, Lucia, 1978-
Všeobecná charakteristika územnej pôsobnosti práva Európskej únie. Najvzdialenejšie regióny Európskej únie. Zámorské krajiny a územia. Územia sui generis. Európske územia, za ktoré v zahraničných vzťahoch zodpovedá členský štát.