Hľadanie nového ukazovateľa kvality ekonomického rozvoja pre 21. storočie - Balhar, Víťazoslav
Hrubý domáci produkt (HDP) ako základný ukazovateľ kvality produkovaných služieb a tovarov ako aj kvality života. Hľadanie nového ukazovateľa kvality ekonomického rozvoja. Navrhované nové indikátory OSN a medzinárodných organizácií. Index ľudského rozvoja. Index lepšieho života. Index kvality života pod názvom Okrem HDP. Kvalitatívne ukazovatele kvality života na Slovensku podľa OECD. Porovnanie kvalitatívnych aspektov ekonomickej úrovne 27 členských štátov Európskej únie klasickým hodnotiacim indexom hrubého domáceho produktu za rok 2010 s rokom 2009.