Energetická politika Európskej únie - budovanie jednotného trhu a diverzifikácia dodávok - Lipková, Ľudmila
Jednotný trh, efekty jednotného trhu pre členské štáty Európskej únie, opatrenia na dobudovanie jednotného trhu s plynom a elektrickou energiou. Závislosť členských štátov Únie na dodávkach ropy a plynu z Ruskej federácie, snahy Európskej únie o diverzifikáciou dodávok. Výstavba infraštruktúry v súvislosti s diverzifikáciou dodávok. Rozšírenie dodávateľov ropy a plynu pre členské štáty Únie.