Imigračná politika Nemecka - Billý, Ľubomír
História imigrácie do Nemecka. Systém gastarbeiterov. Medzištátne zmluvy na prijatie "zmluvných pracovníkov", a to s Poľskom (1965), Maďarskom (1967) a Vietnamom (1980). Hlavné právne úpravy riešiace otázku integrácie a imigrácie. Získavanie občianstva u cudzincov. Téma imigrácie v nemeckej politike. Nemecká imigračná politika revidovaná v roku 2001.