Konkurencieschopnosť európskeho automobilového priemyslu - Lukáč, Milan
Analýza konkurencieschopnosti európskeho automobilového priemyslu vzhľadom na rastúce ambície prenikania ázijských automobilových spoločnosti smerom na západ. V analýze konkurencieschopnosti automobilového priemyslu Európskej únie bol zohľadnený počet zaregistrovaných patentov v danom odbore na Európskom patentovom úrade, ako aj veľkosť výdavkov odvetvia na výskum a vývoj. Na základe týchto údajov bola potvrdená silná pozícia automobilového priemyslu v EÚ a najmä v Nemecku.