Postkrízová neoregionalizácia svetovej ekonomiky a spoločnosti - Lysák, Ladislav
Autor sa venuje skúmaniu teritoriálnych integračných tendencií ako dôsledku negatívnych vplyvov finančných a globálnej krízy. Sleduje tieto procesy hlavne na euroázijskom, africkom kontinente a iných kontinentoch. Osobitná pozornosť je pritom venovaná prevažne intraregionálnemu Šanghajskému zoskupeniu a interregionálnemu BRICSu, ktorých ľudský a materiálno-technický potenciál rozhodujúcou mierou umožnil a prispieva k revitalizácii svetovej ekonomiky.